Prag - Hit cena - 6 dana / 3 noćenja - Jesen 2017. Cena: 55 €

Prag – magični grad, zlatni grad, grad stotinu tornjeva. Putovanje u grad najveće istorijske vrednosti sa dugom tradicijom. Nastao je i razvijao se na raskrsnici puteva u srcu Evrope. Prag je glavni privredni, ekonomski i kulturni centar Češke Republike. Istorijski centar grada je pod zaštitom Uneska. U svojim delima Prag su opisali mnogi umetnici iz različitih epoha kao što su Bedžih Smetana, Antonjin Dvoržak i Franc Kafka, a njegovim ulicama su se šetali i Mocart, Ajnštajn i Nikola Tesla. Vreme je da se njegovim ulicama prošetate i Vi!

Program putovanja:                                                    

DAN 1. BEOGRAD
Polazak autobusa oko 20 časova osim za polazak 08.11. koji je u 18.00h.  (tačno vreme polaska biće poznato dva dana pred put) iz Beograda sa parkinga u Bloku 42, preko puta “Buvlje pijace”. Vožnja  kroz Mađarsku i Slovačku, sa usputnim zadržavanjima radi graničnih formalnosti i odmora.

DAN 2.  PRAG
Dolazak u Prag u prepodnevnim časovima. Razgledanje grada: Hradčani - praški dvorac sa manastirom Strahov, manastirska biblioteka, bazilika Sv. Đorđa, katedrala Sv. Vita i kapela Sv. Venceslava, novi i stari kraljev dvorac, crkva od Tina, Loreto, Mala strana, Zlatna ulica, Karlov most, i Vaclavski i Starogradski trg. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

DAN 3. PRAG-KARLOVE VARI-PRAG (fakultativno)
Doručak. Fakultativni odlazak u Karlove Vari, najpoznatije evropsko banjsko lečilište i jedan od lepših srednjoevropskih gradova Češke. Razgledanje grada: Karlovih Vari, termalnih izvora, ruske crkve... U poslepodnevnim časovima povratak u Prag. Slobodno vreme. Slobodno vreme. Noćenje.

DAN 4.  PRAG-DREZDEN-PRAG (fakultativmo)
Doručak. Fakultativni odlazak u Drezden (Firenca na Elbi), nemački grad, poznat po kulturno - istorijskim spomenicima iz srednjeg veka. Razgledanje grada: opera Zemper, Bogorodičina crkva, Palata Cvinger, Dvorska crkva, Rezidencijalna i Tašenberg palata,  Avgustov most. Povratak u Prag u kasnim popodnevnim satima. Slobodno vreme. Noćenje.

DAN 5. PRAG-ZAMAK KARLŠTAJN-KRSTARENJE VLTAVOM (fakultativno)
Doručak. Napuštanje hotela. Fakultativno obilazak zamka Karlštajn (XIV vek). Povratak u Prag. U poslepodnevnim časovima, fakultativno krstarenje brodom po reci Vltavi. U kasnim popodnevnim časovima polazak za Srbiju, preko Slovačke i Mađarske sa pauzama po potrebi.

DAN 6. BEOGRAD
Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima. Kraj programa.

 

Cena aranžmana po osobi :     

 

Polazak

 

04.10.

18.10.

01.11.

08.11.

22.11.

06.12.

20.12.

Hotel *** ND

1/2, 1/2+1

69€

59€

59€

55€

55€

55€

55€

 

 

Legenda:  ND – noćenje sa doručkom

Sve cene izražene su u eurima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke za devize na dan uplate. Prikazana cena važi za članove ZPU studenata Beograda. Studenti koji nisu uplatili članarinu mogu to učiniti u prostorijama ZPU-a, svakog radnog dana od 9 do 15h. Uplate se vrše u prostorijama ZPU studenata Beograda, Balkanska 4/I.

 

Aranžman  obuhvata:

 • prevoz modernim turističkim autobusom (klima, DVD, audio oprema)
 • smeštaj u hotelu 3* na bazi 3 noćenja sa doručkom ( kontinentalni) 
 • razgledanje Praga prema programu u pratnji stručnog vodiča na srpskom jeziku
 • usluge pratioca grupe  
 • rezervaciju i agencijske usluge

 

Aranžman ne obuhvata:

 • fakultativne izlete
 • individualne i extra hotelske troškove
 • ulaznice za posete lokalitetima
 • konzumacija jela i pića u restoranima
 • međunarodno zdravstveno osiguranje 
 • doplatu za 1/1 sobu na upit + 40% na cenu aranžmana

 

Način plaćanja:

 • ukupan iznos aranž. u din. protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke za devize na dan uplate
 • 40% prilikom rezervacije, a ostatak 15 dana pre putovanja
 • čekovima građana na 3 mesečne rate

 

Cene fakultativnih izleta:

 • Izlet za Karlove Vari – cena 20 €
 • Izlet za Drezden – cena 30 €
 • Zamak Karlštajn(sa ulaznicom)- cena 20€
 • Krstarenje Vltavom oko 1 sat – cena 10 €
 • minimum za realizaciju fakultativnih izleta je 30 putnika 

 

Opis hotela (smeštaj u navedenom hotelu ili sličnom):

Hotel Fortuna City 3* nalazi se na oko 15 minuta vožnje tramvajem od centra Praga. 

Hotel Best Western Amedia Praha 3* smešten je u praškoj četvrti Hodov, na 500 metara od tržnog centra Centrum Chodov i na 20 minuta vožnje metroom od Starog grada. 

Hotel Fortuna West 3* nalazi se u zapadnom predgrađu Praga, na 200 metara od tramvajske stanice koja vodi do centra grada za oko 20 minuta. Sve sobe imaju sopstveno kupatilo, satelitsku TV i radni sto.

Hotel Juno 3* nalazi se 800 metara od najbliže metro stanice. Metoom za 5 stanica stiže se do Trga Sv. Vaclava i Narodnog muzeja,7 stanica metroom su udaljenje Staromjetske namjesti sa Astonomskim satom. S

Hotel Intur 3* nalazi se na mirnoj lokaciji u Pragu, na 270 metara udaljenosti od Arene 02 i samo 200 metara od stanice metroa Češkomoravska, odakle se za samo 10 minuta vožnje stiže do centra grada. 

Hotel Top 4* nalazi se na mirnoj lokaciji u Pragu, do centra grada moze se stići linijom 115,a zatim metro linijom C (oko 20 min vožnje autobusom i metroom). Sve sobe sadrže kupatilo sa tušem ili kadom, fen, TV, telefon, mini bar.

 • sobe su 1/2, 1/2+1 sa kupatilom TWC, TV-om, telefonom 

                                                        

NAPOMENA ZA VIZNI REŽIM: Program važi isključivo za putnike sa novim biometrijskim pasošima. Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji su državljani Srbije sa prebivalištem na teritoriji Kosova i Metohije,vizu su dužni da pribave lično, aplicirajući za istu u skladu sa zahtevima Konzulata zemlje. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje prolaze. Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima na polasku i u toku trajanja aranžmana. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU. 

Ovaj program je rađen na bazi minimum 70 prijavljenih putnika. U slučaju promena na monetarnom tržištu, tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, Organizator zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.