Prag - 6 dana / 3 noćenja - Nova godina 2019 Cena: 149 €

Prag – magični grad, zlatni grad, grad stotinu tornjeva. Putovanje u grad najveće istorijske vrednosti sa dugom tradicijom. Nastao je i razvijao se na raskrsnici puteva u srcu Evrope. Prag je glavni privredni, ekonomski i kulturni centar Češke Republike. Istorijski centar grada je pod zaštitom Uneska. U svojim delima Prag su opisali mnogi umetnici iz različitih epoha kao što su Bedžih Smetana, Antonjin Dvoržak i Franc Kafka, a njegovim ulicama su se šetali i Mocart, Ajnštajn i Nikola Tesla. Vreme je da se njegovim ulicama prošetate i Vi!

Program putovanja:  

Za polazak 02.01.2019. je isti program putovanja                                                                                             

DAN 1.29.12.2018. BEOGRAD

Polazak autobusa iz Beograda (parking preko puta sportskog centra "Milan Gale Muškatirović" - bivši 25.Maj na Dorćolu) u 18:00 h. Vožnja preko Novog Sada, Subotice i graničnog prelaza Horgoš, kroz Mađarsku i Slovačku, sa usputnim zadržavanjima radi graničnih formalnosti i odmora.

DAN 2. 30.12.2018. PRAG

Dolazak u Prag u prepodnevnim časovima. Fakultativno razgledanje grada: dvorac Hradčani sa manastirom Strahov i njegovom bibliotekom, bazilika Sv. Đorđa, katedrala Sv. Vita sa kapelom Sv. Venceslava, Mala strana, Zlatna ulica, Vaclavski trg, Starogradski trg sa čuvenim satom Orloj… Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

DAN 3. 31.12.2018.PRAG- KARLOVE VARI(fakultativno)-PRAG

Doručak. Fakultativno izlet za Karlove Vari. Karlove Vari je svetski poznato banjsko lečilište na severozapadu Češke. Razgledanje samog mesta, termalnih izvora, ruske crkve... U popodnevnim satima, povratak u Prag. Individualni odlazak na DOČEK NOVE GODINE. Individualni povratak u hotel. Noćenje.

DAN 4. 01.01.2019. PRAG- DREZDEN (fakultativno)

Doručak.Fakultativno izlet za nemački grad Drezden, čuvenu ”Firencu na Elbi”. Razgledanje centra grada uz pratnju vodiča: opera Zemper, palata Cvinger, Bogorodičina crkva, Tašenberg palata… Povratak za Prag u kasnim popodnevnim satima. Slobodno vreme. Noćenje.

DAN 5. 02.01.2019.PRAG-ZAMAK KARLŠTAJN-KRSTARENJE VLTAVOM(fakultativno)

Doručak. Napuštanje hotela. Fakultativno obilazak zamka Karlštajn (XIV vek). Povratak u Prag. U poslepodnevnim časovima, fakultativno krstarenje brodom po reci Vltavi. U kasnim popodnevnim časovima polazak za Srbiju, preko Slovačke i Mađarske sa pauzama po potrebi.

DAN 6. 03.01.2019. BEOGRAD

Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima. Kraj programa.

 

 

Cena aranžmana po osobi :                                                               

 

Polazak

 

29.12.

02.01.2019

Hotel ***                       ND

                   

                                1/2, 1/2+1

 

                149€

74€

Legenda:  ND – noćenje sa doručkom

Sve cene izražene su u eurima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke za devize na dan uplate. Prikazana cena važi za članove ZPU studenata Beograda. Studenti koji nisu uplatili članarinu mogu to učiniti u prostorijama ZPU-a, svakog radnog dana od 9 do 15h. Uplate se vrše u prostorijama ZPU studenata Beograda, Balkanska 4/I.

Aranžman  obuhvata:

Øprevoz modernim turističkim autobusom (klima, DVD, audio oprema)

Øsmeštaj u hotelu 3* na bazi 3 noćenja sa doručkom ( kontinentalni)

Ørazgledanje Praga prema programu u pratnji lokalnog vodiča na srpskom jeziku

Øusluge pratioca grupe  

Ørezervaciju i agencijske usluge

Aranžman ne obuhvata:

Øfakultativne izlete

Øindividualne i extra hotelske troškove

Øulaznice za posete lokalitetima

Økonzumacija jela i pića u restoranima

Ømeđunarodno zdravstveno osiguranje (1€ dnevno)

Ødoplatu za 1/1 sobu + 40€ na cenu aranžmana (na upit)


Način plaćanja:

Øukupan iznos aranž. u din. protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke za devize na dan uplate

Ø40% prilikom rezervacije, a ostatak 15 dana pre putovanja

Øčekovima građana na 3 mesečne rate

 

Cene fakultativnih izleta:

ØIzlet za Karlove Vari – cena 20 €

ØIzlet za Drezden – cena 30 €

ØZamak Karlštajn(sa ulaznicom) - cena 20€

ØKrstarenje Vltavom oko 1 sat – cena 10 €

Øpešačko razgledanje grada sa lokalnim vodičem po dolasku - cena 5€

Øminimum za realizaciju fakultativnih izleta je 30 putnika

Opis hotela(smeštaj u navedenom hotelu ili sličnom):

HOTEL  3*

HOTEL FORTUNA CITY 3*, www.cpihotels.comhttp://www.hotelfortunacityprague.com/

Udaljen je 15 minuta vožnje tramvajem od centra Praga. Doručak na bazi švedskog stola. Sve sobe hotela Fortuna City imaju sopstveno kupatilo i TV sa satelitskim kanalima.

HOTEL FORTUNA WEST 3*, http://www.hotelfortunawestprague.com/

Hotel Fortuna West nalazi se u zapadnom predgrađu Praga, na 200 metara od tramvajske stanice koja vodi do centra grada za oko 20 minuta. Sve sobe imaju sopstveno kupatilo, satelitsku TV i radni sto.

HOTEL JUNO 3*, http://www.hoteljuno.cz/

Hotel Juno je smešten u Pragu, na 800 metara od najbliže stanice metroa od koje posle 5 stanica možete stići do Trga Sv. Vaclava i Narodnog muzeja. Staromjetske namjesti sa Astronomskim satom udaljene su 7 stanica metroom. Sve sobe poseduju SAT TV I Sopstvena kupatila sa tušem.

HOTEL TOP 4*, http://www.tophotel.cz/

Od hotela do centra grada se može stići autobuskom linijom 115, a zatim metro linijom C (oko 20min vožnje autobusom i metroom). Sve sobe sadrže kupatilo sa tušem ili kadom, fen, TV, telefon, mini bar.

HOTEL ENERGIE, http://www.hotelenergie.cz/

Hotel Energie se nalazi na 6. i 7. spratu kompleska Energie. Udaljen je cca. 7 km od Trga Sv. Vaclava i 6 km od Karlovog mosta. Autobuska i tramvajska stanica je udaljena cca. 10 min hoda. Stanica metroa je udaljena cca. 1 km. Sobe imaju  2 standardna ležaja, kupatilo sa kadom ili tuš kabinom, TV. Usluga je noćenje sa doručkom (kontinentalni doručak). Hotel ima recepciju, restoran, konferencijsku salu, Wi-Fi u zajedničkim prostorijama hotela.

Øsobe su 1/2, 1/2+1 sa kupatilom TWC, TV-om, telefonom

 

 

NAPOMENA ZA VIZNI REŽIM: Program važi isključivo za putnike sa novim biometrijskim pasošima. Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji su državljani Srbije sa prebivalištem na teritoriji Kosova i Metohije,vizu su dužni da pribave lično, aplicirajući za istu u skladu sa zahtevima Konzulata zemlje. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje prolaze. Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima na polasku i u toku trajanja aranžmana. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.

Ovaj program je rađen na bazi minimum 70 prijavljenih putnika. U slučaju promena na monetarnom tržištu, tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, Organizator zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.