Prag - 6 dana / 3 noćenja - Nova godina 2018 Cena: 139 €

Prag – magični grad, zlatni grad, grad stotinu tornjeva. Putovanje u grad najveće istorijske vrednosti sa dugom tradicijom. Nastao je i razvijao se na raskrsnici puteva u srcu Evrope. Prag je glavni privredni, ekonomski i kulturni centar Češke Republike. Istorijski centar grada je pod zaštitom Uneska. U svojim delima Prag su opisali mnogi umetnici iz različitih epoha kao što su Bedžih Smetana, Antonjin Dvoržak i Franc Kafka, a njegovim ulicama su se šetali i Mocart, Ajnštajn i Nikola Tesla. Vreme je da se njegovim ulicama prošetate i Vi!

Program putovanja:

                                                           

DAN 1. BEOGRAD

Polazak autobusa oko 18 časova iz Beograda (tačno vreme i mesto polaska biće poznato dva dana pred put). Vožnja preko Novog Sada, Subotice i graničnog prelaza Horgoš, kroz Mađarsku i Slovačku, sa usputnim zadržavanjima radi graničnih formalnosti i odmora.

DAN 2.  PRAG

Dolazak u Prag u prepodnevnim časovima. Razgledanje grada: dvorac Hradčani sa manastirom Strahov i njegovom bibliotekom, bazilika Sv. Đorđa, katedrala Sv. Vita sa kapelom Sv. Venceslava, Mala strana, Zlatna ulica, Vaclavski trg, Starogradski trg sa čuvenim satom Orloj… Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.
DAN 3. PRAG-DREZDEN (fakultativno)

Doručak. Fakultativno izlet za nemački grad Drezden, čuvenu ”Firencu na Elbi”. Razgledanje centra grada uz pratnju vodiča: opera Zemper, palata Cvinger, Bogorodičina crkva, Tašenberg palata…Povratak za Prag u kasnim popodnevnim satima. Individualni odlazak na DOČEK NOVE GODINE. Individualni povratak u hotel. Noćenje.
DAN 4.  PRAG-KARLOVE VARI(fakultativno)

Doručak. Fakultativno izlet za Karlove Vari. Karlove Vari je svetski poznato banjsko lečilište na severozapadu Češke, udaljeno od Praga oko 130 km. Veliki deo današnje slave grad duguje izuzetno lepo očuvanoj arhitekturi, uokvirenoj očuvanom prirodom na okolnim brdima. Razgledanje samog mesta, termalnih izvora, ruske crkve... U kasnim popodnevnim satima, povratak u Prag. Slobodno vreme. Noćenje.
DAN 5. PRAG-ZAMAK KARLŠTAJN-KRSTARENJE VLTAVOM(fakultativno)

Doručak. Napuštanje hotela. Fakultativno obilazak zamka Karlštajn (XIV vek). Povratak u Prag. U poslepodnevnim časovima, fakultativno krstarenje brodom po reci Vltavi. U kasnim popodnevnim časovima polazak za Srbiju, preko Slovačke i Mađarske sa pauzama po potrebi.

DAN 6. BEOGRAD

Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima. Kraj programa.

 

Cena aranžmana po osobi :                                                               

 

Polazak

 

             29.12.

              29.12.

Hotel ***                      ND

                   

                                1/2, 1/2+1

       first minute

            139 €

        redovna cena

                159€

Legenda:  ND – noćenje sa doručkom

Sve cene izražene su u eurima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke za devize na dan uplate. Prikazana cena važi za članove ZPU studenata Beograda. Studenti koji nisu uplatili članarinu mogu to učiniti u prostorijama ZPU-a, svakog radnog dana od 9 do 15h. Uplate se vrše u prostorijama ZPU studenata Beograda, Balkanska 4/I.


Aranžman  obuhvata:

Øprevoz modernim turističkim autobusom (klima, DVD, audio oprema)

Øsmeštaj u hotelu 3* na bazi 3 noćenja sa doručkom ( kontinentalni)

Ørazgledanje Praga prema programu u pratnji lokalnog vodiča na srpskom jeziku

Øusluge pratioca grupe  

Ørezervaciju i agencijske usluge

 

Aranžman ne obuhvata:

Øfakultativne izlete

Øindividualne i extra hotelske troškove

Øulaznice za posete lokalitetima

Økonzumacija jela i pića u restoranima

Ømeđunarodno zdravstveno osiguranje (1€ dnevno)

Ødoplatu za 1/1 sobu + 40% na cenu aranžmana (na upit)


 

Način plaćanja:

Øukupan iznos aranž. u din. protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke za devize na dan uplate

Ø40% prilikom rezervacije, a ostatak 10 dana pre putovanja

Øčekovima građana na 3 mesečne rate

 

 

Cene fakultativnih izleta:

ØIzlet za Karlove Vari – cena 20 €

ØIzlet za Drezden – cena 30 €

ØZamak Karlštajn(sa ulaznicom)- cena 20€

ØKrstarenje Vltavom oko 1 sat – cena 10 €

Øminimum za realizaciju fakultativnih izleta je 30 putnika

 

Opis hotela(smeštaj u navedenom hotelu ili sličnom):

HOTEL  3*

Hotel Fortuna City 3* nalazi se na oko 15 minuta vožnje tramvajem od centra Praga. Sve sobe poseduju sopstveno kupatilo (TWC) i SAT TV.
Hotel Best Western Amedia Praha 3* smešten je u praškoj četvrti Hodov, na 500 metara od tržnog centra Centrum Chodov i na 20 minuta vožnje metroom od Starog grada. Sve sobe sadrže SAT TV, telefon i kupatilo sa tušem.
Hotel Fortuna West 3* nalazi se u zapadnom predgrađu Praga, na 200 metara od tramvajske stanice koja vodi do centra grada za oko 20 minuta. Sve sobe imaju sopstveno kupatilo, satelitsku TV i radni sto.

Øsobe su 1/2, 1/2+1 sa kupatilom TWC, TV-om, telefonom

 

NAPOMENA ZA VIZNI REŽIM: Program važi isključivo za putnike sa novim biometrijskim pasošima. Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji su državljani Srbije sa prebivalištem na teritoriji Kosova i Metohije,vizu su dužni da pribave lično, aplicirajući za istu u skladu sa zahtevima Konzulata zemlje. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje prolaze. Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima na polasku i u toku trajanja aranžmana. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.

 

Ovaj program je rađen na bazi minimum 70 prijavljenih putnika. U slučaju promena na monetarnom tržištu, tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, Organizator zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.