Prag - 5 dana / 2 noćenja - Jesen 2017 Cena: 49 €

Prag – magični grad, zlatni grad, grad stotinu tornjeva. Putovanje u grad najveće istorijske vrednosti sa dugom tradicijom. Nastao je i razvijao se na raskrsnici puteva u srcu Evrope. Prag je glavni privredni, ekonomski i kulturni centar Češke Republike. Istorijski centar grada je pod zaštitom Uneska. U svojim delima Prag su opisali mnogi umetnici iz različitih epoha kao što su Bedžih Smetana, Antonjin Dvoržak i Franc Kafka, a njegovim ulicama su se šetali i Mocart, Ajnštajn i Nikola Tesla. Vreme je da se njegovim ulicama prošetate i Vi!

Program putovanja:                                                     

DAN 1. BEOGRAD

Polazak autobusa iz Beograda oko 20 časova (tačno vreme i mesto polaska biće poznato dva dana pred put).Vožnja preko Novog Sada, Subotice i graničnog prelaza Horgoš, kroz Mađarsku i Slovačku, sa usputnim zadržavanjima radi graničnih formalnosti i odmora...
DAN 2.  PRAG

Dolazak u Prag u prepodnevnim časovima. Razgledanje grada: Hradčani - praški dvorac sa manastirom Strahov, manastirska biblioteka, bazilika Sv. Đorđa, katedrala Sv. Vita i kapela Sv. Venceslava, novi i stari kraljev dvorac, crkva od Tina, Loreto, Mala strana, Zlatna ulica, Karlov most, i Vaclavski i Starogradski trg. Smeštaj u hotel.

Slobodno vreme. Noćenje.
DAN 3. PRAG-DREZDEN-PRAG (fakultativno)

Doručak.
Fakultativno izlet za nemački grad Drezden, čuvenu ”Firencu na Elbi”. Razgledanje centra grada uz pratnju vodiča: opera Zemper, palata Cvinger, Bogorodičina crkva, Tašenberg palata… Nakon razgledanja, slobodno vreme – mogućnost za posetu Muzeju starih majstora ili Kraljevskoj riznici, Muzeju Maisen porcelana ili šoping u poznatoj Prager Strasse. Predveče povratak u Prag. Slobodno vreme.Noćenje.
DAN 4.  PRAG-KARLOVE VARI(fakultativmo)
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativno izlet za Karlove Vari, mesto nazvano po svom osnivaču Karlu IV. Karlove Vari je svetski poznato banjsko lečilište na severozapadu Češke, udaljeno od Praga oko 130 km. Veliki deo današnje slave grad duguje izuzetno lepo očuvanoj arhitekturi, uokvirenoj očuvanom prirodom na okolnim brdima. Razgledanje samog mesta, termalnih izvora, ruske crkve… Slobodno vreme za individualne aktivnosti, šetnju ili ručak u nekoj od lokalnih krčmi sa bogatom ponudom tradicionalnih specijaliteta. Povratak u Prag. U dogovoreno vreme polazak za Srbiju, preko Slovačke i Mađarske sa pauzama po potrebi.

DAN 5. BEOGRAD

Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima. Kraj programa.

Cena aranžmana po osobi :                                                               

 

Polazak

 

19.10.

09.11.

30.11.

Hotel ***        ND                   

          1/2, 1/2+1

49€

49€

49€

Legenda:  ND – noćenje sa doručkom

Sve cene izražene su u eurima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke za devize na dan uplate. Prikazana cena važi za članove ZPU studenata Beograda. Studenti koji nisu uplatili članarinu mogu to učiniti u prostorijama ZPU-a, svakog radnog dana od 9 do 15h. Uplate se vrše u prostorijama ZPU studenata Beograda, Balkanska 4/I.


Aranžman  obuhvata:

Øprevoz modernim turističkim autobusom (klima, DVD, audio oprema)

Øsmeštaj u hotelu 3* na bazi 2 noćenja sa doručkom ( kontinentalni)

Ørazgledanje Praga prema programu u pratnji stručnog vodiča na srpskom jeziku

Øusluge pratioca grupe  

Ørezervaciju i agencijske usluge

 

Aranžman ne obuhvata:

Øfakultativne izlete

Øindividualne i extra hotelske troškove

Øulaznice za posete lokalitetima

Økonzumacija jela i pića u restoranima

Ømeđunarodno zdravstveno osiguranje

Ødoplatu za 1/1 sobu na upit + 50% na cenu aranžmana


 

Način plaćanja:

Øukupan iznos aranž. u din. protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke za devize na dan uplate

Ø40% prilikom rezervacije, a ostatak 15 dana pre putovanja

Øčekovima građana na 3 mesečne rate

 

Cene fakultativnih izleta:

ØIzlet za Karlove Vari – cena 20 €

ØIzlet za Drezden – cena 30 €

ØPAKET Karlove Vari i Drezden-cena 45€

Øminimum za realizaciju fakultativnih izleta je 30 putnika

 

 

Opis hotela (smeštaj u navedenom hotelu ili sličnom):

Hotel Fortuna City 3* nalazi se na oko 15 minuta vožnje tramvajem od centra Praga.
Hotel Best Western Amedia Praha 3* smešten je u praškoj četvrti Hodov, na 500 metara od tržnog centra Centrum Chodov i na 20 minuta vožnje metroom od Starog grada. 
Hotel Fortuna West 3* nalazi se u zapadnom predgrađu Praga, na 200 metara od tramvajske stanice koja vodi do centra grada za oko 20 minuta. Sve sobe imaju sopstveno kupatilo, satelitsku TV i radni sto.

Hotel Juno 3* nalazi se 800 metara od najbliže metro stanice. Metoom za 5 stanica stiže se do Trga Sv. Vaclava i Narodnog muzeja,7 stanica metroom su udaljenje Staromjetske namjesti sa Astonomskim satom. S

Hotel Intur 3* nalazi se na mirnoj lokaciji u Pragu, na 270 metara udaljenosti od Arene 02 i samo 200 metara od stanice metroa Češkomoravska, odakle se za samo 10 minuta vožnje stiže do centra grada.

Hotel Top 4* nalazi se na mirnoj lokaciji u Pragu, do centra grada moze se stići linijom 115,a zatim metro linijom C (oko 20 min vožnje autobusom i metroom). Sve sobe sadrže kupatilo sa tušem ili kadom, fen, TV, telefon, mini bar.

HOTEL City Club 3*, http://www.city-club.cz/en/home/

Hotel je lociran na idealnoj lokaciji, blizu centra sa svim turističkim atrakcijama. Na samo 5 minuta od metro stanice (linija C) I 15 minuta peške glavnim bulevarom do Valcavskog trga uživacete u živahnosti grada i biti okruženi istorijom na svakom ćošku. Hotel poseduje 24h recepciju, WiFi, lift, restoran,menjačnicu, parking. Nudi uslugu noćenja sa doručkom na bazi švedskog stola. Sobe su dvokrevetne sa pomoćnim ležajem opremljene TV-om, klimom, sefom, telefonom i kupatilom.

Hotel Ilf 3*, http://www.hotel-ilf.cz/

Hotel ILF ima kapacitet za 320 gostiju (200 soba) sa smeštajem u jednokrevetnim, dvokrevetnim i trokrevetnim sobama i apartmanima. Sve sobe imaju privatne sadržaje, satelitsku TV i WIFI vezu. Hotel ima restoran sa raznovrsnim menijem internacionalne kuhinje, kafe bar sa letnjom terasom i nekoliko računara priključenih na internet (samo u radnim danima od oko 8:00 do 16:00 časova). Hotel ILF je se nalazi u mirnom delu Praga 4, u blizini autoputa D1 (Prag - Brno) i povezan je s metro stanicom grada Budějovická. Putovanje do centra traje oko 10 minuta. Sve sobe i prostorije su za nepušače. Pušenje je dozvoljeno samo u baru i kafiću.

Øsobe su 1/2, 1/2+1 sa kupatilom TWC, TV-om,

 

NAPOMENA ZA VIZNI REŽIM: Program važi isključivo za putnike sa novim biometrijskim pasošima. Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji su državljani Srbije sa prebivalištem na teritoriji Kosova i Metohije,vizu su dužni da pribave lično, aplicirajući za istu u skladu sa zahtevima Konzulata zemlje. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje prolaze. Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima na polasku i u toku trajanja aranžmana. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.

Ovaj program je rađen na bazi minimum 70 prijavljenih putnika. U slučaju promena na monetarnom tržištu, tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, Organizator zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.