Milano - Hit cena - 5 dana / 2 noćenja - Jesen 2017. Cena: 69 €

Milano je grad svetske slave, manekenki i modela, kao i velikih brendova… Udaljen je od Beograda oko 1000km i predstavlja drugi po veličini grad u Italiji sa populacijom od oko 4 miliona stanovnika. Poznat je po čuvenoj Katedrali, prestižnoj zgradi Opere – Milanskoj Skali i Crkvi Santa Maria Gracia gde se nalazi Leonardova ”Tajna Večera”.

 

Program putovanja:                                                                           

Dan 1. BEOGRAD – HRVATSKA – SLOVENIJA
Polazak autobusa iz Beograda (veliki parking preko puta Buvlje pijace, na uglu ulica Jurija Gagarina i Antifašističke borbe u Bloku 42) u 17.00h. Vožnja ka Italiji kroz Hrvatsku i Sloveniju sa usputnim zadržavanjem radi graničnih formalnosti i odmora.

Dan 2. MILANO
Dolazak u Milano u prepodnevnim časovima. Obilazak najvećeg industrijskog grada Italije, grada fudbala i najvećeg modnog centra Evrope: zamak Sforca, Milanska katedrala, Galerija Vitorija Emanuela, Milanska skala… Nakon obilaska, smeštaj u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

Dan 3. MILANO-ĐENOVA - OUTLET SERRVALLE-MILANO (fakultativno)
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili fakultativni izlet do Đenove, glavnog grada oblasti Ligurija i najveće luke Italije, čiji je stari grad pod zaštitom Unesco-a. Obilazak grada: Trg Ferari, Opera, Duždeva palata, katedrala Sv. Lorenca, stari svetionik La Lanterna, kuća Kristofera Kolumba itd. Slobodno vreme. U popodnevnim časovima polazak iz Đenove i odlazak do jednog od najboljih italijanskih tržnih centara – Outlet Serravalle. Slobodno vreme za kupovinu. Povratak u Milano u večernjim časovima. Noćenje.

Dan 4. MILANO-JEZERO KOMO (fakultativno)
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme u Milanu ili mogućnost fakultativnog odlaska do jezera Komo. Komo je treće jezero po veličini u Italiji. Jedno je od najpoznatijih mondenskih mesta u Italiji. Po dolasku na jezero slobodno vreme za šetnju i relaksaciju ili mogućnost fakultativne vožnje brodom po jezeru. U popodnevnim časovima povratak u Milano i nastavak puta za Beograd. Noćna vožnja ka Srbiji preko Slovenije i Hrvatske, sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i graničnih formalnosti.

Dan 5. BEOGRAD
Dolazak u mesto polaska u prepodnevnim satima. Kraj usluga.

 

Cena aranžmana po osobi :     

 

Polazak

 

28.09.

12.10.

09.11.

07.12.

Hotel *** ND

1/2, 1/2+1

69 €

69 €

69 €

69 €

 Legenda:  ND – noćenje sa doručkom

Sve cene izražene su u eurima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke za devize na dan uplate. Prikazana cena važi za članove ZPU studenata Beograda. Studenti koji nisu uplatili članarinu mogu to učiniti u prostorijama ZPU-a, svakog radnog dana od 9 do 15h. Uplate se vrše u prostorijama ZPU studenata Beograda, Balkanska 4/I.

 

Aranžman  obuhvata:

 • prevoz modernim turističkim autobusom (klima, DVD, audio oprema)
 • smeštaj u Milanu u hotelu *** na bazi 2 noćenja sa doručkom (kontinentalni) 
 • obilazak Milana prema programu
 • usluge pratioca grupe i vodiča 
 • rezervaciju i agencijske usluge

 

Aranžman ne obuhvata: 

 • fakultativne izlete
 • obavezna gradska komunalna taksa za Milano i okolinu, koja se plaća na recepciji hotela – za boravak u hotelima sa 2* i 3* – 4 €, za boravak u hotelima sa 4 * i 5* – 5 € po noćenju / po osobi
 • individualne i extra hotelske troškove
 • ulaznice za posete lokalitetima
 • konzumacija jela i pića u  restoranima
 • obavezno međunarodno zdravstveno osiguranje (1€ dnevno)
 • doplata za 1/1 sobu je + 40%  od cene aranžmana

 

Način plaćanja:

 • ukupan iznos aranž. u din. protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke za devize na dan uplate
 • 40% prilikom rezervacije, a ostatak 15 dana pre putovanja
 • čekovima građana na 3 mesečne rate

 

Cene fakultativnih izleta:

 • Izlet na jezero Komo  – cena 20 €
 • Đenova i outlet Seravalle - cena 35 €
 • Vožnja brodom po jezeru Komo-15€
 • minimum za realizaciju fakultativnih izleta je 30 putnika 

 

Opis hotela (smeštaj u navedenom hotelu ili sličnom):

HOTEL REX 3*, http://www.hotelrexmilano.it/en
Hotel Rex je smešten u tihom delu Milana, na 10 minuta hoda od stanice metroa Korveto (Corvetto). Sve sobe sadrže TV sa satelitskim kanalima, sef i mini-bar. Ovaj hotel je odlično povezan linijama gradskog prevoza: do Milanske katedrale stići ćete za 6 stanica vožnje metroom, a do trgovačke ulice Montenapoleone za 7 stanica. Stadion San Siro i Kongresni centar Milano udaljeni su 10 km.

HOTEL HOTEL IH LORENTEGGIO  4* , http://ih-hotels.com/en/milano
Hotel IH Milano Lorenteggio nalazi se na svega 30 minuta vožnje tramvajem od centra Milana. Izložbeni prostor na kome se održava Expo 2015 udaljen je 20 minuta vožnje. Svaka soba ima TV sa satelitskim kanalima, izbor jastuka i sopstveno kupatilo.

HOTEL SUNFLOWER 4*, http://www.hotelsunflower.it/
Hotel Sunflower Milano nalazi se 2 km od Kongresnog centra Milano u četvrti Portelo i na 15 minuta hoda od Milanskog politehničkog univerziteta.  Hotel je udaljen 750m od železničke stanice Boviza, od koje se može stići do centra grada. Sve sobe imaju klima uređaj, kablovsku TV, telefon, mini bar, sef, kupatilo sa tušem.

HOTEL ST. JOHN 4*, http://www.hotelstjohn.it/
Hotel St. John se nalazi u blizini metro stanice Sesto Marelli i  udaljen je 15 minuta metroom od Milanske katedrale. Svaka soba ima SAT TV, klima-uređaj i zasebno kupatilo sa kadom ili tušem.

GRAND HOTEL DUCA DI MANTO 4* - Sesto San Giovanni, Milan, http://www.caltahotel.it/en/grand-hotel-duca-di-mantova/
Grand Hotel Duca di Mantova se nalazi na poslednjem spratu velikog tržnog centra Centro Commerciale Vulcano, sa preko 160 prodavnica i restorana, koji rade do kasno uveče. Od centra Milana je udaljen oko 13 km. Oko 350 m od hotela je stanica lokalnog bus prevoza koja se posle 2 stanice spaja i sa metro linijom (stanice Sesto Rondò) koja vodi do centra Milana. Hotel Duca Di Mantova nudi moderno uređene sobe sa LCD TV-om i besplatnim bežičnim internetom. Sobe su klimatizovane i imaju mini-bar, TV sa satelitskim kanalima i sef. Hotel u svom sastavu poseduje baštu, snek bar, bar, resotoran, recepciju, lift. Doručak - kontinentalni švedski sto.

CORTE DEL NAVIGLIO CA' BIANCA 4* - Milano (http://www.cabiancamilano.com/en/)
Hotel Ca' Bianca se nalazi u blizini kanala Naviljo grande, odnosno na 7 km od popularne sportske i koncertne dvorane Mediolanum Forum u Asagu. Hotel nudi besplatan parking i mirno dvorište u milanskoj četvrti Navilji. Tramvaj broj 2 staje na samo 50 metara od hotela i saobraća do Milanske katedrale, kao i do Železničke stanice Porta Đenova. Sobe hotela Ca' Bianca Corte Del Naviglio prostrane su i klimatizovane. Imaju besplatan bežični internet, TV sa 200 satelitskih kanala i mini-bar. Hotel u svom sastavu poseduje recepciju, aperitiv bar, restoran, sale za sastanke i parking. Ca' Bianca nudi doručak na bazi švedskog stola koji uključuje sveže voće i voćne pite, a može da se služi i u popločanom dvorištu. 

 • doručak – kontinentalni 
 • doplata za  1/1 sobu : + 40€ na cenu aranžmana

 

NAPOMENA ZA VIZNI REŽIM: Program važi isključivo za putnike sa novim biometrijskim pasošima. Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji su državljani Srbije sa prebivalištem na teritoriji Kosova i Metohije,vizu su dužni da pribave lično, aplicirajući za istu u skladu sa zahtevima Konzulata zemlje. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje prolaze. Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima na polasku i u toku trajanja aranžmana. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU. 

Ovaj program je rađen na bazi minimum 35 prijavljenih putnika. U slučaju promena na monetarnom tržištu, tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, Organizator zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.